Nytt verktøy lansert: Dilemmasamling for kommunesektoren

I samarbeid med KS har TI Norge utgitt et nytt verktøy for antikorrupsjonsarbeidet i kommuner og fylkeskommuner: En samling dilemmaer til bruk i etisk refleksjon, dilemmadiskusjon og trening.

I samlingen presenteres dilemmaer fra den kommunale virkeligheten, der kommunalt ansatte, ledere og folkevalgte stilles overfor valgmuligheter som trener etikkmusklene. Dilemmadiskusjon og etisk refleksjon handler om å trene antikorrupsjonsmusklene og gjøre organisasjonen mer motstandsdyktig mot uetisk atferd og korrupsjon.

Dilemmasamlingen kan senke terskelen for å ta opp korrupsjonsutfordringer i kommunene. Kommunesektorens etikkutvalg fikk i 2018 dokumentert at bare hver fjerde kommune gjennomfører dilemmatrening og praktiske øvelser som ledd i å styrke bevisstheten og etterlevelsen av kommunens etiske retningslinjer.

– Denne samlingen bør gjøre det lettere for langt flere kommuner å sette etikk og antikorrupsjon på dagsordenen gjennom dilemmadiskusjoner, sier generalsekretær Guro Slettemark i TI Norge.

Samlingen kan lastes ned her

Forrige
Forrige

Ny rapport: Exporting Corruption - Norge scorer dårligere

Neste
Neste

Masteroppgave: Hvordan identifisere og håndtere korrupsjonsrisiko i den nigerianske petroleumssektoren?